Even voorstellen

Kiran Kana

Wie ben jij?

Ik ben Kiran Kana, 23-jarig en junior medewerker bij ResidentieProfs. Daarnaast ben ik student aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik ben momenteel bezig met het afronden van de Premaster Nederlands Recht. Hierna begin ik aan de Master Privaatrecht met als richting Vastgoed. Hiervoor heb ik HBO-Rechten gedaan in Leiden. Voor ResidentieProfs ben ik momenteel werkzaam bij Staatstoezicht op de Mijnen als vergunningverlener.

Waarom ResidentieProfs?

Hoewel ik mijn studie erg leuk en interessant vind, wilde ik ook iets leerzaams doen met mijn HBO-Rechten diploma. Bij ResidentieProfs heb ik de mogelijkheid gevonden om zowel te werken binnen mijn beroepenveld als een student te zijn. De tijdelijke opdrachten zijn erg fijn voor mij als voltijd student omdat ik per periode kan kijken of ik de gelegenheid heb om naast mijn studie nog te werken. Daarnaast bieden de verschillende functies, die aangeboden worden, veel ervaring en kennis. Het is een goede manier om een plek voor jezelf te maken binnen je beroepenveld en je cv verder op te bouwen.

Voordat ik bij ResidentieProfs aan de slag ging heb ik bij Rijkswaterstaat gewerkt als jurist in opleiding binnen de afdelingen Vergunningverlening, Samenwerking Landelijke Uitvoering en Juridische Zaken en heb ik verschillende bijbanen gehad. Zo heb ik gewerkt als Customer Service Medewerker bij IKEA en verkoopspecialist bij Hudsons Bay. Erg verschillend dus!

Waar ben je op dit moment druk mee?

Momenteel werk ik als Vergunningverlener bij Staatstoezicht op de Mijnen. Daarnaast ben ik bezig met het afronden van mijn laatste tentamens voor mijn Premaster.Tristan Abcouwer

Wie ben jij?

Ik ben Tristan Abcouwer, 33 jaar oud en woonachtig in Voorschoten.


Waarom ResidentieProfs?

Ik speelde al een tijd met de gedachte om voor steeds relatief korte periodes bij verschillende organisaties aan de slag te gaan. Dit om zo verschillende manieren van werken te ervaren en om de nodige ervaring, kennis en kunde te verwerven. Een absolute must voor mij was dat het via een organisatie zou gaan waarbij ik mij om mijn gemak voel. Geen nummer, niet de zoveelste die op een holletje wordt weggezet bij een organisatie. Nee, samen met mij kijken wat bij mij past en waar ik mij op mijn gemak voel. Bij ResidentieProfs voelde ik meteen een klik. Daarnaast was er wederzijds vertrouwen in de samenwerking. Er werd een plan opgezet en actief meegedacht.

Wat deed je hiervoor?

Voor ResidentieProfs was ik werkzaam bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Ik werkte daar als juridisch medewerker en hield mij voornamelijk bezig met Wob-verzoeken.


Waar ben je op dit moment druk mee?

In februari verving ik een jurist bij de NVWA, daarna ging ik op reis en toen ik half maart weer terugkwam kon ik niet meer terecht bij mijn nieuwe opdrachtgever omdat nog niet alle toegang was verleend en dit ook een lastige opgaaf bleek ivm de privacygevoeligheid. Ik hoop snel alsnog te kunnen starten daar. Gelukkig kan ik wel tijdelijk aan de slag bij een ministerie, om ze te helpen met een omvangrijk Wob-verzoek. Het verzoek heeft een tijd stilgelegen tot groot ongenoegen van de verzoeker. De rechter heeft nu bepaald dat het verzoek op zeer korte termijn afgerond moet zijn. Op dit moment wordt het team gevormd en gaan we hard aan de slag om de gestelde deadline te halen.
Ayse Akgun

Mijn naam is Ayse Akgun. Ik ben 24 jaar en woonachtig in Deventer. In september 2019 heb ik mijn Master of Laws (LL.M), specialisatie Staats- en Bestuursrecht, behaald en mag mijzelf officieel meester in de rechten noemen. Ik ben een persoon die secuur te werk gaat; ik vind het belangrijk om alle relevante informatie te vergaren alvorens ik tot een conclusie kom. Je vindt in mij een analytische, probleemoplossende en daadkrachtige persoon, met oog voor de omgeving. De grootste drijfveer in mijn keuze om rechten te studeren was mijn wil om de samenleving te helpen hun rechten te behalen en zodoende rechtszekerheid en rechtvaardigheid te handhaven.

Waarom ResidentieProfs?

Ik vind dat ResidentieProfs een professionele dienstverlener is met een zeer persoonlijke aanpak. Een betrouwbare en maatgevende werk- of opdrachtgever. Het is een bureau dat de mogelijkheden en ambities van de kandidaat matcht met de wensen van een opdrachtgever. Ze werken transparant en zijn altijd beschikbaar om mee te denken over groei- en ontwikkelingsmogelijkheden. Je merkt gelijk dat kwaliteit en persoonlijke aandacht duidelijk boven kwantiteit staat.

Wat deed je hiervoor?

Van september 2019 tot februari 2020 was ik werkzaam bij een andere detacheerder als jurist Bezwaar en Beroep. Ik was vooral bezig met het zorgvuldig en tijdige afhandelen van de bestuursrechtelijke bezwaar- en beroepsprocedures voor een project in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat/ De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland aangaande het fosfaatrechtenproject. Mijn werkzaamheden bestonden o.a. uit het behandelen van bezwaar- en beroepsschriften die cliënten ingediend hadden tegen een bepaalde beschikking. Tevens trad ik op als voorzitter tijdens ambtelijke hoorzittingen. Ook heb ik een korte tijd gefungeerd als Functionaris Gegevensbescherming voor de gemeente Nunspeet.

Waar ben je op dit moment druk mee?

Momenteel werk ik als Medior Jurist verweerschriften bij de IND (afdeling Juridische zaken) in Zwolle. Vanwege een toenemend aantal binnenkomende beroepen niet tijdig beslissen (BNTB) bij JZ is een projectgroep opgericht (waar ik deel van uitmaak) die zich specifiek richt op het schrijven van verweerschriften in deze productsoort. Ik schrijf verweerschriften in zaken waar de aanvrager beroep heeft ingesteld omdat er niet binnen de termijnen op zijn aanvraag is beslist door de IND. Daarnaast verzamel ik zorgvuldig alle relevante informatie en analyseer ik de BNTB zaak op de juridisch-inhoudelijke aspecten aan de hand van wet- en regelgeving, beleid, jurisprudentie en instructies en de door de aanvrager/ gemachtigde ingediende beroepsgronden. Alle relevante factoren worden tegen elkaar afgewogen. Aan de hand hiervan stel ik een verweerschrift op die ik richt aan de rechtbank.

Daarnaast verzamel ik zorgvuldig alle relevante informatie en analyseer ik de BNTB zaak op de juridisch-inhoudelijke aspecten aan de hand van wet- en regelgeving, beleid, jurisprudentie en instructies en de door de aanvrager/ gemachtigde ingediende beroepsgronden. Alle relevante factoren worden tegen elkaar afgewogen. Aan de hand hiervan stel ik een verweerschrift op die ik richt aan de rechtbank.